Četvrte poljanice 8, Zagreb

NOVO!!!

o. Luis Coloma: PRIČE ZA DJECU

dječja knjiga sa šest pripovijesti
  1. Povijest jedne pripovijesti
  2. Dvije majke
  3. O Petru koji nije mogao naći strah
  4. Košulja sretnog čovjeka
  5. Tri bisera
  6. Toljago, miči se!
“Usadite u dječja srca misao dobrote, ako ju ona i ne razumiju. S godinama će ju već razumjeti i ona će divno procvasti u njihovim srcima.”
o. Luis Coloma

Cijena knjige je 105,00 kuna.

Cijena s popustom je 84,00 kune.

Dostava je besplatna za Republiku Hrvatsku.

Uz svaku unaprijed rezerviranu knjigu odobravamo popust od 20% i poklon Brangels krunicu-deseticu s imenom po izboru. Klikom na #brangels posjetite stranicu.

Knjiga izlazi u lipnju 2020. godine, a rezervirati ju možete:

… na mail naklada.ognjiste@gmail.com …
… na tel. 091/3388-433 …

… ovdje klikom na KONTAKT … (pod naslov obavezno upisati naziv knjige)+

 

o. Luis Coloma (* 9. siječnja 1851., Jerez de la Frontera – † 10. lipnja 1915., Madrid)
španjolski književnik

Luis Coloma bio je španjolski pisac poznat po liku mišića Péreza. Coloma je također bio plodonosan pisac kratkih priča, a njegova sabrana djela obuhvaćaju romane, biografije te razne druge književne vrste. Studirao je na Sveučilištu u Sevilli, gdje je magistrirao pravo, iako nikada nije radio kao pravnik. Godine 1874. zaređen je za svećenika u Družbi Isusovoj, a 1908. postao je član Kraljevske akademije.
Rad na jednom od svojih najpoznatijih djela, romanu »Malenkosti«, političkoj satiri visokog madridskog društva u godinama koje su prethodile burbonskoj restauraciji, započeo je 1880. godine. U poznijim godinama Coloma je objavljivao samo biografije i zapise povijesne prirode, poput »Jero-mína«, koji se bavi Don Juanom Austrijskim.
Nekoliko je Colominih djela prilagođeno za film i televiziju. Prema romanu »Dječak« dva puta je snimljen igrani film, jednom 1926., a drugi put 1940. godine. Prema romanu »Malenkosti« snimljena je televizijska serija 1971. godine te film 1950. Prema romanu »Jeromín« snimljen je film 1953. godine. Prema dječjoj knjizi »Mišić Pérez« snimljen je film 2006. godine te njegov nastavak 2008.

Tags:

Odgovori

Košarica0
Nema proizvoda
Nastavak kupnje
0
X