Četvrte poljanice 8, Zagreb (+385) 091 / 33-88-433

Gilbert Keith Chesterton: POLEMIZIRANJE O KRŠĆANSTVU

NOVO U SERIJI KNJIGA MINI-CHESTERTON!!!

Četiri kratka eseja, u kojima je Chesterton u sažetom obliku te uz različite slikovite prikaze izrazio ono što je pet godina kasnije razvio u Pravovjerju. U svim njegovim djelima nema ničega što je nabijenije mislima od ovih eseja.

Naslovi eseja:

  • Kršćanstvo i racionalizam
  • Zašto vjerujem u kršćanstvo
  • Čuda i moderna civilizacija
  • Vječno junaštvo sirotinjskih četvrti

“… ulijetao je u svako religijsko polemiziranje koje se trenutno odvijalo, jer je tako mogao razjasniti i razvijati svoje ideje. Najvažnije od svih njih bilo je polemiziranje s Blatchfordom, urednikom časopisa the Clarion, koji je napisao racionalističko Vjerovanje, pod nazivom „Bog i moj susjed.“ Godine 1903.-1904. on se pokazao velikodušnim i mudrim, otvorivši the Clarion za najslobodniju raspravu ikada o svojim gledištima. Kršćanski napad vodila je skupina čija je istaknuta figura bio Chesterton, a njihovi su tekstovi kasnije prikupljeni u tiskanom svesku pod nazivom „Dvojbe demokracije.“

Jedan esej iz toga sveska, napisan 1903. godine, od primarne je važnosti za bilo kakvo izučavanje izvora Chestertonovog Pravovjera, jer daje sjajan obris jedne od glavnih tvrdnji te knjige te pokazuje čak i bolje nego samo Pravovjerje što je Chesterton mislio kada je rekao kako su ga s kršćanstvom prvi put upoznali njegovi protivnici. Jasno je kako je do toga trenutka već vjerovao u Kristovu božansku prirodu. Sama je brošura pala u zaborav, a Chestertonov dio u njoj odnosio se na nekoliko kratkih eseja, u kojima je u sažetom obliku te uz različite slikovite prikaze izrazio ono što je pet godina kasnije razvio u Pravovjerju. U svim njegovim djelima nema ničega što je nabijenije mislima od ovih eseja.”  (Iz uvoda Masie Ward: Gilbert Keith Chesterton (1936.)

Cijena 84,00 kune.

Knjiga izlazi za Uskrs 2019. godine, a rezervirati ju možete:

… na mail naklada.ognjiste@gmail.com …
… na tel. 091/3388-433 …

… ovdje klikom na KONTAKT … (pod naslov obavezno upisati naziv knjige)

Uz svaku rezervaciju poklon platnena torba Bookica i besplatna dostava.

X