Josip Pazman: ŽIVOT SVETOG JOSIPA

14,00 

po sv. Pismu, po predaji sv. Otaca i po nekim piscima

11 na zalihi

Compare
SKU: KVNLJ-2 Kategorije: ,

Opis

“Da dostojno o sv. Josipu zboriti uzmogneš, opaža glasovit pisac života Josipova Izidor de Isolanis, valja ti duh i srce visoko uzdići, da se tako proslavi Gospodin i Spasitelj naš u svojem othranitelju, a Blažena Djevica Marija u svojem zaručniku. — A drugi također glasovit pisac i osobiti štovatelj sv. Josipa, Ivan Gerson, veli, da ne samo ljudski, već ni anđeoski jezik da nema riječi, kojima bi se mogla izreći dostojna hvala i čast ovomu ugodniku Božjemu. I kako god visoke bile naše misli, ne će doseći onoga, što sv. Josip zaslužuje.
Prema tim riječima pomenute dvojice učenjaka ne će se moći u ovoj knjizi sve onako napisati, kako to iziskuje uzvišena čast i veliko dostojanstvo sv. Josipa; jer je to nemoguće ljudskomu peru. Ali se opet nada pisac ove knjige, da uz pomoć Božju ne će u njoj ništa biti, što bi krnjilo čast i ugled svečev. A sve što je napisano, za tim ide, da se većma proslavi Bog u svetima svojim, da se ugodi Blaženoj Djevici Mariji, jer se slavi njezin prečisti zaručnik, pa da se i samomu sv. Josipu iskaže čast, koliko je to barem moguće, i da mu se dade hvala za ona prevelika dobročinstva i neprebrojene milosti, što ih on dan na dan iskazuje bijednomu ljudskomu rodu.
Slava dakle i čast sv. Josipu, blagoslovljenomu među muževima, jer je na njemu učinio Gospodin velike stvari: odabrao ga za muža presvetoj Djevi Bogorodici i za oca Isusu Kristu.”

Knjižnica Vjera – Nada – Ljubav
Knjiga druga
Nakladnik: OGNJIŠTE nakladna zadruga, Zagreb
Godina izdanja: 2021.
Broj stranica: 192
Uvez: tvrdi
Format: 15 x 21 cm