REZERVACIJA

  Ime i prezime (*)
  e-mail (*)
  Ulica i kućni broj (*)
  Poštanski broj i grad (*)

  Poruka

  Jane Austen: LJUBAV I PRIJATELJSTVO

  NOVO!!!
   
  REZERVIRAJTE VEĆ DANAS KNJIGU
   

  Jane Austen LJUBAV I PRIJATELJSTVO

   
  Jane Austen je u dobi od 11.-18. godine zapisivala kratke priče u tri bilježnice. Bilježnice su do danas sačuvane, jedna u Knjižnici Bodleian, a druge dvije u Britanskom muzeju. Svezak drugi, koji je tek 1922. godine objavljen u Engleskoj pod nazivom Ljubav i prijateljstvo i s predgovorom Gilberta Keitha Chestertona, vjerojatno je napisan za izvedbu i zabavu obitelji Austen dok su živjeli u rektoratu u Steventonu. Austenine priče napučene su odrješitim, vatrenim junakinjama koje lako možemo doživjeti kao preteče likova poput Emme Woodhouse, Elizabeth Bennet i Marianne Dashwood. Svezak drugi između ostalog sadrži i njeno epistolarno djelo Ljubav i prijateljstvo, koje je napisala u dobi od 14 godina (1790.)
   
  Sama priča Ljubav i prijateljstvo napisana je, dakle, u epistolarnom obliku, kao niz pisama od glavne junakinje Laure upućenih Marianni, kćeri njene prijateljice Isabel. Ljubav i Prijateljstvo je očigledno parodija na romantične romane što ih je Jane čitala u djetinjstvu. To je jasno vidljivo već iz podnaslova, “Prevarena u prijateljstvu i izdana u ljubavi”, koji osporava sam naslov. Priča nalikuje bajci, donoseći lude slučajnosti i preokrete sudbine, te otkriva razvoj Janeine pronicljive dosjetljivosti i prijezira prema romantičnoj profinjenosti, što postaju i obilježja njenih kasnijih romana.
   
  Izdanje naklade Arcarius donosi vam Svezak Drugi Austeninih Juvenilija pod naslovom Ljubav i Prijateljstvo (iz sveska je isključena jedino Povijest Engleske, budući da smo ju nedavno objavili zasebno).
   
  Cijena knjige je 147,00 kuna
   
  Uz rezervaciju knjige dostava je besplatna uz romantičnu Bookicu na dar.
   
  Knjiga će iz tiska izaći u listopadu 2022. godine.
   

  KONTAKT

  Četvrte poljanice 8

  10000 Zagreb

  Hrvatska

  (+385) 091/33-88-433 (+385) 091/33-88-432

  www.ognjiste.hr www.chesterton.hr