REZERVACIJA

  Ime i prezime (*)

  e-mail (*)

  Ulica i kućni broj (*)

  Poštanski broj i grad (*)

  Odaberite knjige

  Poruka

  Jane Austen: LJUBAV I PRIJATELJSTVO

  NOVO!!!
   
  REZERVIRAJTE VEĆ DANAS KNJIGU
   

  Jane Austen LJUBAV I PRIJATELJSTVO

   
  Jane Austen je u dobi od 11.-18. godine zapisivala kratke priče u tri bilježnice. Bilježnice su do danas sačuvane, jedna u Knjižnici Bodleian, a druge dvije u Britanskom muzeju. Svezak drugi, koji je tek 1922. godine objavljen u Engleskoj pod nazivom Ljubav i prijateljstvo i s predgovorom Gilberta Keitha Chestertona, vjerojatno je napisan za izvedbu i zabavu obitelji Austen dok su živjeli u rektoratu u Steventonu. Austenine priče napučene su odrješitim, vatrenim junakinjama koje lako možemo doživjeti kao preteče likova poput Emme Woodhouse, Elizabeth Bennet i Marianne Dashwood. Svezak drugi između ostalog sadrži i njeno epistolarno djelo Ljubav i prijateljstvo, koje je napisala u dobi od 14 godina (1790.)
   
  Sama priča Ljubav i prijateljstvo napisana je, dakle, u epistolarnom obliku, kao niz pisama od glavne junakinje Laure upućenih Marianni, kćeri njene prijateljice Isabel. Ljubav i Prijateljstvo je očigledno parodija na romantične romane što ih je Jane čitala u djetinjstvu. To je jasno vidljivo već iz podnaslova, “Prevarena u prijateljstvu i izdana u ljubavi”, koji osporava sam naslov. Priča nalikuje bajci, donoseći lude slučajnosti i preokrete sudbine, te otkriva razvoj Janeine pronicljive dosjetljivosti i prijezira prema romantičnoj profinjenosti, što postaju i obilježja njenih kasnijih romana.
   
  Izdanje naklade Arcarius donosi vam Svezak Drugi Austeninih Juvenilija pod naslovom Ljubav i prijateljstvo (iz sveska je isključena jedino Povijest Engleske, budući da smo ju nedavno objavili zasebno).
   
  Cijena knjige je 20,00 €
   
  Uz rezervaciju knjige dostava je besplatna.
   
  Knjiga će iz tiska izaći u veljači 2023. godine.
   

  KONTAKT

  Četvrte poljanice 8

  10000 Zagreb

  Hrvatska

  (+385) 091/33-88-433 (+385) 091/33-88-432

  www.ognjiste.hr www.chesterton.hr