Selma Lagerlöf: GENERALOV PRSTEN

17,00 

roman

14 na zalihi

Compare

Opis

Selma Lagerlöf: GENERALOV PRSTEN

Predstavljamo vam prvi dio trilogije PRSTEN LÖWENSKÖLDA švedske nobelovke Selme Lagerlöf, pod naslovom GENERALOV PRSTEN.

Saga o prstenu počinje pričom o uglednom generalu Löwensköldu. General je imao prsten s kojim je htio biti sahranjen. Ali nekoliko dana nakon njegovog pokopa, umire mu i unuka, pa grob biva ponovno otkopan i ostavljen otvoren tijekom cijele noći. Prsten je ukraden, a kradljivca snađe strašna nesreća. Ali nesreća ne prestaje sve dok prsten ne bude vraćen vlasniku.

Nakon toga, radnja se proširuje na veliku obitelj Löwensköld. Karl Arthur, jedan od Löwenskölda, odluči napustiti svjetovni život i postati pastor. Blagoslovljen je darom umirivanja i tješenja ljudi. Ali, iako voli Krista i spreman je za njega umrijeti, ne voli svoje bližnje. To donosi nevolje, kako njemu, tako i ljudima u njegovom životu. No, jesu li sve te nevolje izazvane kletvom žene čiji su otac, zaručnik i brat osuđeni na smrt zbog generalovog prstena, iako su bili nedužni?

Iako prvi dio trilogije sadrži natprirodne elemente, Selma Lagerlöf ovu je priču napisala kao priču o ljubavi, pravoj ljubavi među ljudima, a prava ljubav može proizići čak i iz neočekivanih okolnosti.

Čitajući ovu knjigu, shvatit ćete zašto je Selma Lagerlof dobila Nobelovu nagradu.

Trilogija sadrži sljedeće naslove:
1. Generalov prsten
2. Charlotte Löwensköld
3. Anna Svärd

Nakladnik: ARCARIUS, Zagreb
Godina izdanja: 2022.
Broj stranica: 96
Uvez: tvrdi
Format: 15 x 21 cm